Vem är MagisterJimmy?

MagisterJimmy, eller Jimmy Askelius som jag heter är uppvuxen i en liten stad söder om Göteborg som heter Varberg. Året var 1984 när jag gjorde entré på denna gjord och senare fick jag även 3 syskon. Jag gjorde min skolgång och i gymnasiet gick jag medieprogrammet med rörlig bild som inriktning. Efter den gymnasiala tiden så arbetade jag med många olika jobb som exempelvis plattsättare och bartender.

År 2006 så flyttade jag upp till Stockholm tillsammans med min nuvarande fru Sabina och började sedan studera till pedagog på Södertörns Högskola med inriktning för interkulturell profil 210p mot förskolan och grundskolans tidigare år (F-6). Därefter så började jag arbeta på Tomtbergaskolan i Huddinge som vikarie i en årskurs 1:a. Efter 1 termin så frågade Annerstaskolans musiklärare Eugenio (Queno) om jag möjligtvis kunde vikariera för honom vårterminen 2011 då han skulle vara pappaledig. Jag tackade ja och började efter jullovet här.

Sedan dess har det hänt mycket. Jag är idag gift, har 3 stycken barn, Dexter, Jamma och Jura som är födda 2011, 2012 och 2015.

Jag undervisar matematik, NO och musik i mellanstadiet. Sedan höstterminen 2014 så är jag även förstelärare i IT där mitt uppdrag inriktar sig på att få igång ett pedagogiskt användande med IPads i undervisningen. Jag har avsatt tid på torsdagar för detta och hjälper då andra pedagoger på Annerstaskolan med nya idéer, undervisningsmetoder, appar och bloggar.

Dessa ämnen är jag behörig i:
MA: 1-6
SV: 1-6
SO: 1-6
NO: 1-6
BD: 1-6
MU: 1-6
SVA: 1-3
Förskolan

Mina intressen är musik, film och golf.
Golf är ett nytt intresse sedan 2012 men just nu är det svårt att hinna med att spela tyvärr. Filmer och serier blir det ofta på kvällarna när mina barn har somnat.

Nu har ni förhoppningsvis fått en lite mer tydlig bild om vem jag är.

Mitt mål är att skapa lust hos eleverna att vilja studera. Att ha ett entreprinöriellt arbetssätt samt att vara normbrytande och våga pröva nya utmaningar. Tillsammans ska vi nå skolans och era mål!

Facebook – Magister Jimmy

Instagram – Magister_Jimmy

Mvh MagisterJimmy

IMG_0606.JPG

Lämna en kommentar